cmu-u-agenda-stadswandeling-410x410-def-1.svg

Dag cultuur & culinair

cultureel & culinair Utrecht

Erwin won een 
Dagje cultuur & culinair Utrecht!

We verrasten Erwin, de winnaar van onze Instagram-actie, met een superleuke dag Cultuur & Culinair! Hieronder zijn persoonlijke blog. Ook zin in zo’n dagje? Laat je inspireren door de leuke adresjes waar hij naartoe ging!

“We moesten ons rond 12 uur melden bij Bar Beton op het Centraal Station. Daar werden we opgevangen en kregen we uitleg over de dag. We begonnen met een heerlijke uitgebreide lunch- wat een luxe om te kiezen wat je maar wilt en vervolgens weg te mogen gaan zonder te betalen ?!

Daarna hebben we ons gemeld bij Fietsverhuur Laag Catharijne Rental & Repair waar we twee fietsen mee kregen voor de hele dag. Eenmaal uitgezwaaid fietsten we richting Centraal Museum waar we de tentoonstelling ‘Dromen in beton’ gingen bekijken. Die vertelt het verhaal van twee revolutionaire bouwprojecten, namelijk de woonwijk Kanaleneiland en winkelcentrum Hoog-Catharijne. We werden rondgeleid door Natalie Dubois, één van de conservatoren. Van tevoren hadden we zoiets van ‘mwah, dat onderwerp trekt ons niet echt’. Maar als je eenmaal het verhaal achter de wijk en het winkelcentrum ziet, is dat best interessant.

Na een paar uur wandelen en nog een drankje in het museum vervolgden we onze weg naar Stael in de Twijnstraat. Stael is gevestigd in een historisch pand dat voorheen in gebruik was als smederij. We werden hier hartelijk ontvangen met bier en bittergarnituur. Ook werden we door de eigenaar getrakteerd op een paar mooie verhalen over de buurt. Vlak voordat we weg zouden gaan kregen we nog een zak bonbons mee voor onderweg. Altijd lekker! ?

 De volgende stop was tapasbar El Mundo aan de Voorstraat. De weg ernaartoe was leuk en bekend terrein. Via de Oudegracht, de Lichte Gaard, Stadhuisbrug en vervolgens weer de Oudegracht - dwars door het centrum. We zijn gek op tapas eten, dus dat kwam mooi uit. Na een aantal rondes tapas gingen we op weg naar de Jeu de boules bar aan de Nieuwekade. Het was eerlijk gezegd wel een paar jaar geleden dat we dit voor het laatst hebben gespeeld, maar wat een gaaf concept is dit! Naast de Jeu de boules banen kun je er verschillende soorten speciaalbieren krijgen en allerlei hapjes. Boules, Beers & Bites! Zeker een herhaling waard.

Dit was het eind van het programma; het was een superleuke dag en we hebben echt genoten, gelachen en veel plezier gehad. Leuk om Utrecht ook eens van een andere kant te zien!”

Zo kan jouw dagje Cultuur & Culinair er óók uitzien:

Ontbijt bij: Bar Beton Website

Fietsen huren bij Laag Catharijne Rental & Repair Website

Bezoek aan Centraal Museum Website

Borrel bij Stael Website

Tapas eten bij Tapasbar El Mundo Website

Uitje bij Jeu de boules bar Website

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...