cmu-u-actief-rugzak-donkergroen-def.svg

3x Stadsparken

3x groene stadsparken

Tuurlijk, lopen door de bruisende binnenstad is heerlijk... Maar wil je even ontsnappen aan de drukte voor een frisse-neus-wandeling? Dat kan prima in Utrecht! Drie parken waar je zo bent, zeker als je een fiets huurt:


Julianapark

een groot park waar de kippen en hanen vrij rondlopen. De grote rustgevende vijvers, uitgestrekte grasvelden om op te luieren en bankjes om op te hangen zijn lekker om bij te komen. Ook is er een hele leuke speeltuin (met een koffietentje voor de ouders) en een wei met hertjes. Echt waar!

Website

Routebeschrijving


Wilhelminapark

Mooie rustplek buiten het centrum van de stad. Het Wilhelminapark is wel het statigste park van de drie, ook al omdat het midden tussen grote, mooie oude panden ligt. Een groot grasveld om op te picknicken of een balletje te trappen, mooie waterpartijen waar je de eendjes kan voeren.

Website

Routebeschrijving


Griftpark

aan de noordoostkant van de stad, midden in de populaire wijken Tuinwijk en Wittevrouwen is een groot park aangelegd. Er is een restaurant, kinderboerderij, skatebaan, er zijn wandelpaden en veel groen. Hier kun je heerlijk op adem komen en het is ook leuk voor kids. Er worden vaak leuke evenementen georganiseerd.

Website

Routebeschrijving

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...