Bereikbaarheid

Met de trein

Dat is een goed idee, want in Utrecht stoppen alle treinen in het centrum. Vanuit Amsterdam ben je er in een half uurtje, kom je uit Rotterdam of Den Haag, dan ben je er in 45 minuten. Je loopt vanaf Utrecht Centraal in no time naar de winkels, café's, terrasjes of musea of je pakt de bus op het busstation.

www.ns.nl

Met de bus of tram

Utrecht is met het openbaar vervoer heel goed bereikbaar. Vanuit alle richtingen komen er streekbussen naar Utrecht en er rijdt een sneltram van en naar Nieuwegein en IJsselstein.

www.9292.nl

Met de auto

Om te parkeren in de binnenstad volg je vanaf de ring de borden naar het centrum. Je komt dan vanzelf op de stadswegen die leiden naar de parkeergarages. De garages staan aangegeven in de buurt van het centrum.

Parkeren kan ook bij een Utrechtse P&R-locatie, zoals P+R Transferium Westraven bij de afrit Jaarbeurs naast A12. Hier neem je de tram of de bus en daarmee ben je in 10-15 minuten in het centrum. Een combikaartje voor een P&R-locatie kost € 5,- en dat geldt zowel voor het parkeren als voor de tram of bus (met max. 5 personen). 

 

Meer informatie over parkeren 

Milieuzone

Let op, in het centrum van Utrecht geldt een milieuzone voor oudere auto's op diesel. Dat is om de luchtkwaliteit in de binnenstad te verbeteren. De milieuzone is met waarschuwingsborden en grensborden aangegeven, zodat je op tijd kunt kiezen voor een andere route.

Doe hier de kentekencheck

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...